Szép csomagolás: Bontsd ki!

Fogalmad nincs.

Fogalmad nincs, hogy mekkora ajándék vagy! Fogalmad nincs, hogy mit veszít a Világ, ha nem adod önmagad!

Ismerd meg önmagad. Ismerd meg, miben vagy jó. Mert ott van benned a kincs. Ott van, nem is olyan mélyen. Rejtve van. De időnként a felszínre kerül. Ilyenkor azt hiszed, az baj, ha felszínre kerül. Pedig pontosan ilyenkor adod át az ajándékot.

Szép csomagolás, de ezt most Te bontod ki, belülről. Lassan.

Ismerd meg önmagad. Ismerd meg, mit szeretnek benned. És ha megismered, mit szeretnek benned, akkor arra is rájössz, hogy bizony szeretnek. Téged.

Téged szeretnek, nem azt, akinek látszani akarsz. Nem azt, aki olyan akar lenni, akit mindenki elfogad és megért. Téged nem kell mindenkinek megértenie. Elég, ha azok értenek meg, akik fontosak neked. Mert te nem erőlteted rá magad senkire, aki nem akarja meglátni benned az értéket. Téged azok érdemelnek csak meg, akik úgy szeretnek, amilyen vagy.

A furaságoddal együtt. A flúgosságodért akarnak veled újra és újra találkozni. Rádírnak. Megmosolyogtatnak. Mert Te is adsz nekik. Még ha nem is tudsz róla, akkor is. Akkor is adsz, amikor nem vagy velük. Hiszen már az is önmagában ajándék nekik, hogy ismerhetnek téged!

boldog-gyerekek-rajz-gyemantbogar.jpeg

Ha harmincból csak három valaki ért meg, azzal mi a baj? Ha húszból kettő? Ha tízből egy? Óriási vagy! Tudod? Óriási! És aki meglátja ezt, annak máris ott az ajándék, előttük. Tádá!

Fogalmad nincs mekkora ajándék vagy? Nem hiszem. Máris tudod. Óriási.

Jól gondold meg, ki érdemli meg, hogy igazán lássa, milyen vagy. A mosolyod. A humorod. A fényed. Azoknak add, akik önmagadért szeretnek. Másnak maradhatsz szürke folt – az az ő bajuk. Igazán sajnálhatod őket belül, de ne mondd ezt nekik. Csak sajnáld őket. Mert lemaradnak rólad, ha nem fogadnak el olyannak, amilyen vagy. Meg akarnak változtatni, mert ezt így szokás. Így látták. Otthon, más körökben.

Mindenki mindenkit meg akar változtatni. Tudod miért? Azért akarnak a többiek megváltoztatni téged, mert azt szeretnék, hogy olyan legyél, akit könnyen megértenek. Sajnálatos módon ők nem tudnak megérteni egy olyan csodálatos személyiséget, mint amilyen te vagy. Csak olyat tudnak megérteni, aki hozzájuk hasonló. Ezzel csak annyi a baj, hogy szürke lesz a társaságuk.

Te színes vagy. Színesítsd azok társaságát, akik ezt tényleg megérdemlik.

Legyél ajándék!

Ugye már van fogalmad, mekkora ajándék vagy?

Óriási!

Robi